• Home » Auto's » Jongeren willen nog altijd graag een auto
  • 0

Jongeren willen nog altijd graag een auto

In tegenstelling tot veel berichten dat jongeren liever een tablet of smartphone hebben dan een auto, is de auto nog altijd zeer gewild onder jongeren, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Het autobezit onder de zogenaamde Generation Y (geboren tussen 1980 en 2000) neemt af, dat is een feit. Door veel “onderzoekers” en “journalisten” werd daar de aanname aan gekoppeld dat jongeren bijvoorbeeld liever een iPhone hebben dan een rijbewijs. Wetenschappelijk onderzoek van het KiM toont nu aan dat er absoluut geen sprake is van een verminderde autowens bij jongeren. Wel blijkt dat de mobiliteitsbehoefte is veranderd en dat heeft een aantal zeer concrete oorzaken.

Feit: er zijn steeds meer studerende jongeren. Die gaan daarom vaak in de stad wonen. waar ook gestudeerd wordt. Aangezien studeren al duur genoeg is wordt dan vaak gebruik gemaakt van een fiets of OV-kaart. Er is dus minder behoefte om op die leeftijd al een auto te kopen, “gelukkig” is de overheid momenteel druk bezig om studeren te ontmoedigen dus wellicht dat deze oorzaak binnen een paar jaar teniet gedaan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde berichten