• Home » Geld » Rendement op je spaargeld? Installeer zonnepanelen
  • 0

Rendement op je spaargeld? Installeer zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren drastisch gedaald. Neem daarbij de extreem lage rente die je momenteel ontvangt op je spaargeld en het installeren van zonnepanelen op je huis kan dan ineens reuze interessant worden.

Volgens Milieu Centraal kost een systeem van zes zonnepanelen ongeveer 2.900 euro en levert dat jaarlijks zo’n 300 euro aan stroom op. Het rendement van een investering in zonnepanelen zou daarmee vergelijkbaar zijn met 6 procent spaarrente. En dat is heel wat meer dan de maximaal 1,5% rente die je momenteel op een spaarrekening krijgt.

Zo’n 10% van de Nederlandse huishoudens is van plan om het komende jaar zonnepanelen te kopen, 7% heeft ze al geïnstalleerd. Veel Nederlanders blijken weinig te weten over de prijs van zonnepanelen. Vier op de tien Nederlanders overschatten de aanschafprijs van zonnepanelen en nog eens 40% denkt dat de kosten lager zijn dan in werkelijkheid.

Woningeigenaren met zonnepanelen kunnen een deel van hun stroom leveren aan het energienet en krijgen daarvoor een vergoeding van de energieleverancier. De btw over de zonnepanelen kunnen zij terugvragen, maar zijn daarna wel verplicht om elk kwartaal btw-aangifte te doen, anders dreigt een naheffing van ruim 5.000 euro. Deze zogenaamde salderingsregeling voor zonnepanelen blijft tot ten minste 2020 bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde berichten