Brazilië huilt na nederlaag op het WK

Brazilië huilt en is in diepe rouw na de nederlaag van 7-1 tegen de Duitsers op het WK. Een droom van miljoenen Brazilianen eindigde gisteren in een nachtmerrie.

Duitsland was werkelijk niet te stoppen en presteerde het om 3 doelpunten in een kleine 10 minuten te maken, waardoor Brazilië werd lam geslagen. Voetbal, bij verre de belangrijkste sport in Brazilië, legt zo ongeveer het hele land plat bij zo’n belangrijke wedstrijd. Zelfs in de miljoenenstad Sao Paulo stonden enige uren geen files, behoorlijk uniek voor deze stad. Voor een wereldtitel in eigen land moest alles maar dan ook echt alles wijken.

In de aanloop naar het WK kwamen er vooral vanuit eigen land veel protesten tegen de onnoemelijk hoge kosten van ruim 3 miljard euro om het evenement te organiseren. Erg veel geld voor een land waar een meerderheid van de bevolking onder de armoedegrens leeft en waar zaken als zorg en onderwijs niet vanzelfsprekend zijn. Maar áls je land dan moet voetballen wordt er extreem veel van het team verwacht.

Echter dat het WK zo zou eindigen tegen Duitsland had niemand verwacht. Tranen vloeiden rijkelijk, zowel tijdens als na de wedstrijd. Dat het een lastige wedstrijd zo worden was bekend, maar zo’n pak slaag had niemand verwacht.

Het WK is voorbij voor Brazilië, diepe wonden achter latend van ongekende omvang. Brazilianen kennende zal het nog een behoorlijk aantal jaren duren voordat dit trauma is verwerkt.

1 Reactie

  1. Jan schreef:

    Nederland huilt inmiddels ook 🙁 Gelukkig wel iets minder hard dan Brazilië neem ik aan, het was gewoon een kwestie van vette pech voor Nederland. Benieuwd naar de wedstrijd Nederland-Brazilië voor de 3e en 4e plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde berichten