Amazon introduceert Fire Phone

amazon-fire-phoneDe Amazon Fire Phone is eindelijk aangekondigd. Na jaren van ontwikkeling is Amazon’s eerste smartphone binnenkort te koop in Amerika. Wanneer het toestel in Nederland wordt geleverd is nog niet bekend, maar bestellen in Amerika kan natuurlijk altijd.

De Fire Phone werd gisteravond onthuld door Jeff Bezos, Amazon’s CEO. Geruchten over een smartphone van Amazon zoemen al jaren rond, maar de laatste weken werden die geruchten steeds concreter. Het toestel valt op met zijn 3D-interface en unieke software als Mayday en Firefly. Met de FirePhone zet Amazon in op de high-end smartphonemarkt, met unieke features en veel eigen diensten.

De app ‘Firefly’ wordt gevreesd door winkeliers.

Hoewel de telefoon draait op Android, heeft Amazon de interface flink aangepast. Bovendien worden er veel eigen diensten meegeleverd, waaronder Prime Music en Prime Video.

Ook is er ‘Firefly’, een app die volgens Amazon vrijwel alles kan herkennen. Foto’s van tekst zouden moeiteloos worden ingescand, en bijna alle producten ter wereld kun je herkennen en vanzelfsprekend vervolgens direct bestellen op Amazon. Door winkeliers wordt deze app al gevreesd, omdat dit de ultieme shopping app (gekoppeld aan Amazon) zou zijn.

1 Reactie

  1. K. Gevers schreef:

    Ziet er uit als een erg leuk en vernieuwend toestel. Vraag me alleen af wat de prijs gaat worden, zou wel eens erg duur kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde berichten