Samsung Galaxy S5 mini aangekondigd

galaxy-s5-miniHet is geen verrassing dat er ook van Samsung Galaxy S5 een kleinere versie wordt uitgebracht, zoals dat ook bij eerdere versies gebeurde. Recent heeft Samsung de komst van de Galaxy S5 mini officieel aangekondigd.

Net als bij eerdere versie van de Mini wordt ook dit toestel een uitgeklede versie van zijn grotere broer, waarbij niet alleen de omvang kleiner wordt maar ook de specificaties. Na enig onderzoek lijken deze zelfs beduidend minder te zijn. Zo is er gekozen voor een 4,5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels en een 1,4ghz quad-core processor. Zijn grote broer beschikt over een scherm van 1920×1080 pixels en een 2,5 ghz processor. En dat is beduidend meer!

Android besturingssysteem 4.4 Kitkat

De S5 Mini komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en goud en wordt geleverd met het besturingssysteem Android 4.4 Kitkat. Qua accu doet de Mini (2100 mAh) ook iets onder voor zijn grote broer (2800 mAh) maar beide toestellen beschikken wel over een energie besparingsmodus.

Net als zijn grote broer beschikt de Galaxy S5 Mini over 2 fotocamera’s. De camera op de voorzijde heeft een resolutie van 2,1 megapixels, die op de achterkant 8 megapixels. De interne opslagcapaciteit bedraagt 16gb en is middels een extra microSD kaart uit te breiden tot 64 gigabytes.

High-end smartphone met een kleinere prijs

Ondanks de mindere specificaties wordt het toestel toch gepositioneerd als een high-end smartphone. En dat is misschien, zeker als we kijken naar de lagere adviesprijs van 479 euro, zeker geen verkeerde positionering. Het nieuwe toestel wordt in het 3e kwartaal van 2014 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde berichten